top of page
Søg
  • Forfatters billedeinsula64

En ganske lille redaktionel bemærkning fra Dialogforum


Sommerferien har indfundet sig. Du er meget velkommen til at tage Dialogforum med på ferie

DET ER VIGTIGT I EN GOD SAGS TJENESTE, AT VI HAR MANGE LÆSERE OG DEBATTØRER.

Aktuelt synes jeg, vi oplever voksende uoverensstemmelse mellem nyhederne fra Rusland/Ukraine og det man får fortalt via MIMAK*/Mainstream og den farverige Boulevardpresse.

Det er mit helt klare indtryk, at krisen i Europa bør ses fra flere sider. Ikke kun den monopoliserede amerikanske via: Regelbaseret international orden.

Krig er forfærdelig. Vi skal styrke dialogen, arbejde for freden og bidrage til at sikre gode, bæredygtige, konsensussikrede naborelationer - alt andet er dødsensfarligt galimatias.

Krigen i Ukraine kan meget vel udvikle sig til en perpetuum mobile, hvis USA og de regelbaserede venner ikke stopper våbenforsyningerne.

Tusindvis af ganske almindelige arbejdere mister livet som regelbaseret kanonføde mens våbenindustrien har kronede regelbaserede dage.

Skal krigen fortsætte, vil jeg derfor foreslå, at USA lægger jord til. Det vil være en flot regelbaseret gestus - og det vil spare USA for en masse omkostninger i forbindelse med våbenforsendelser, og CO-2 emissionen vil blive mærkbart reduceret.

Europa har allerede lagt ryg til to verdenskrige. Den seneste kostede Rusland 27.000.000 dræbte borgere i kampen mod nazismen.

Tilbage til virkeligheden:

Hvordan kan vi perspektivere Hr. Zelenskij's ønske om EU-støtte til en genopbygning, hvor han selv er hovedentreprenør for ødelæggelserne i regelbaseret broderligt samvær med USA et al?

Russerne har påbegyndt genopbygningen af Lugansk. Reparerer bygninger og infrastruktur og rydder op.

I MIMAK er det udelukkende de russiske våben, der ødelægger; men russerne har flere gange bedyret, at de ønsker forhandlinger nu!

Højre Sektors, Svoboda, Azovbrigadens og den ukrainske hærs våben er fredelige, venlige og omsorgsfulde - som traktementet til en festlig børnefødselsdag.

Hvordan kan vi hjælpe borgerne i de selvudnævnte republikker Lugansk og Donetsk med at realisere deres ønsker om en selvvalgt fremtid?

Hvordan kan vi bidrage til en bæredygtig, retfærdig fred i Europa?

Nu er mit korte indlæg igen ved at blive langt i den ene ende; men:

For et år siden mødtes vi i en lille have i Valby. Her snakkede vi om Fred & Venskab, gode naboskaber, florissant handel, åbne grænser, udveksling af personer, ideer og knowhow og turisme og spændende rejser til Rusland.

Og meget mere

Jeg vil foreslå, at vi gentager succesen i august i år - med din deltagelse under overskriften: Forum for gode bæredygtige, fremadrettede initiativer i relationen Danmark - Rusland på vej mod et stort og samarbejdende Europa.

Der bor 800.000.000 mennesker i Europa. EU udgør kun 7% af verdens befolkning

Meld gerne ind! Vi ses! Mødedato udmeldes!

*MIMAK = Det Militær-Industrielle-Medie-Akademiske-Kompleks

50 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page