top of page
Søg
  • Forfatters billedeinsula64

Livet kan ikke leases – det skal leves realistisk

Omsider blev Fjodor Michailovitj Dostojevskij 200 år. Den er god nok. Er du født i 1821, så bliver du 200 år i 2021.


I anledning af Dostojevskijs fødselsdag har Ruslands Hus i København arrangeret en udstilling, der i det store og hele koncentrerer sig om den verdensberømte digters 10 dage lange ophold hos baron Aleksander Wrangel i Bredgade i København i1865.

Begivenheden blev åbnet af direktøren for Det russiske Hus, Dina Magad. Skuespilleren Viktor Melnikov påtog sig opgaven som rejseleder gennem Dostojevskijs mere end snørklede tilværelse.

Personen Dostojevskij levede ikke et helt almindeligt liv. Dostojevskij var i en lang periode en spillefugl, der samlede helt utrolige mængder gæld. Lånte af familie og venner. Pantsatte alt – også sin vielsesring. Kreditorerne klæbede til ham som sværme af bier; men på forunderlig vis kom han over tid igen på fode.

Aftenen blev afrundet med Dostojevskijteaterets opførelse af: Anna Dostojevskaja’s liv og skæbne med skuespiller Mira Noltenius som Anna. Cassandra Andrea Juul var med på violin.

Stykket er skrevet i 1867; men hvor utroligt det end må lyde, så er handlingen stadig tidsaktuel, meget nærværende og minder i høj grad om fx de situationer mennesker står i, der er havnet i luksusfælden, quicklånerne og personer, der har valgt at leve livet i og omkring cafeen på lånte fjer.

Den særprægede udstilling kan ses i Ruslands Hus frem til 20. november; allerede nu skaber den myldretid i Vester Voldgade 11. Husk at tjekke aftenens teaterforestilling!


Livet kan ikke leases – det skal leves realistisk
23 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page