top of page
Søg
  • Forfatters billedeinsula64

Ny Jomfruklosterets Kirkegård i Moskva

Her kan man for alvor høre historiens vingesus; men Ruslands enestående historie er for tiden til revision. Historikere både i og udenfor Rusland er mildest talt uenige om, hvilke begivenheder, der hører med til en tidssvarende, russisk historieforståelse.

Debatten foregår også blandt danske historikere. Folkeuniversitetet har en hel forelæsningsrække på programmet i efteråret.

I dag går jeg en lille tur mellem nogle af kilderne til Ruslands historie. Mine kilder er ikke kanoniseret. De ligger ikke begravet ved Kreml; men her lidt afsides – i meget smukke og rolige omgivelser.

Det er 48 år siden, jeg sidst besøgte kirkegården. Anledningen dengang var Nikita Khrusjtjov, der døde den 11. september 1971. Sovjetunionens Kommunistiske Partis generalsekretær.

På Ny Jomfruklosterets Kirkegård kan du finde personer, der på mange måder har præget Ruslands historie de seneste 100 år.

Her finder du fx soldaten, der udførte heltegerninger under den store fædrelandskrig. Der er digteren, der skrev de smukkeste kærlighedsdigte. Der er balletdanseren, der vandt verdensberømmelse og mange flere.

Hvem skal med i Ruslands nye historiebog?


12 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page