top of page
Søg
  • Forfatters billedeinsula64

Russiske børnetegninger i Hedehusene med temaet H.C. Andersen


Tegningerne er samlet og udvalgt af Hvide Krage *Белая ворона. Tegningerne er fremstillet af russiske børn i alderen 5 til 15 år. Ud af fem tusinde tegninger har Белая ворона udvalgt 75 med baggrund i et kriterie om god, tydelig billedlig, stemningsfuld genfortælling af et eventyr af H.C. Andersen.

Tegningerne er indleveret af børn fra Kaliningrad til Petropavlovsk – altså fra hele Rusland fra øst til vest og fra syd til nord. Mange af børnene bor i ganske små landsbyer.

Irina Bjørnø fra Dansk-Russisk Forening åbnede ferniseringen og bød de fremmødte gæster velkommen. Irina har arbejdet i 1½ år med projektet. Irina forventer, at nye udstillinger er på vej til Danmark.

Bestyreren for kulturforeningen Humlen i Høje Taastrup, Ruth Trier, sagde under åbningen, at det er vigtigt at åbne verden for børns kulturelle oplevelser.

De russiske tegninger er alle skabt af børn med store, kunstneriske talenter.

Eventkoordinator Margit Henriksen glæder sig over udstillingen, der kan ses de næste 14 dage på biblioteket i Hedehusene. Udstilling er åbent fra d.16.10 til d.30.10. Se biblioteks åbningstider på https://bibliotek.htk.dk/

*Hvide Krage / Белая ворона er et russisk børnebogsforlag, der udgiver børnelitteratur fra store dele af verden https://www.labirint.ru/pubhouse/3143/


72 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page