top of page
Søg
  • Forfatters billedeinsula64

Vi er ikke vaccineret, før alle er vaccineretEn øjenåbner i globalt perspektiv


Vi er ikke vaccineret før alle potentielle er vaccineret


3½ times veltilrettelagt, internationalt webinar om den aktuelle covid-19-situation med direktøren for Russisk Kulturcenter i København professor Artem Markarjan som moderator


Vi mødte en lang række videnskabelige personer, der til dagligt arbejder med udfordringer fra pandemien med covid-19 i centrum. Vi var i Rusland, Italien, Frankrig, USA, Danmark og så vidt jeg husker et par steder mere. Det hele præsenteret lige midt i stuen med rigtig, god billed-og lydkvalitet fra ZOOM.


Philippe Pouletty, en stærk pioner indenfor bioteknologi og med stor erfaring fra arbejde i Europa og USA pegede på, at vi ikke kan klage over, at de aktuelle tilgængelige og anerkendte vacciner ikke er altomfattende.


Vi må med tålmodighed vente og se, hvad de kommende 6 måneder vil bringe af resultater i lyset af de nye mutationer, der tilsyneladende løber stærkt. Mutationer kan gøre vacciner kortlivede. Der skal hele tiden udvikles nye – og vi må indstille os på, at vi meget tænkeligt skal vaccineres oftere og flere gange.


Badelon Oliver er kirurg på Det amerikanske Hospital i Paris. Han siger, de nye vacciner skal testes grundigt for deres effektivitet på personer i forskellige aldre. Der vil fx altid være risici omkring alder og allergi. Men andre faktorer spiller også en rolle; man kan ikke se bort fra sociale aspekter.


Ros til USA og England der kom i gang i god tid. EU har været for længe om at komme i gang. EU har mistet tid, tab af initiativ og Brexit har måske været en stor gevinst for Storbritannien i henseende til kampen mod covid-19.


Badelon anbefaler den russiske vaccine Sputnik V. Den klarer sig godt i internationale tests. Den er let at håndtere og let at komme omkring med. Den kan opbevares ved almindelig køleskabstemperatur – og så er den billig; det kan medføre, at mange kan få glæde af vaccinen.


Andrea Silenzi var med fra Italien. Her er der nok at se til for tiden. Andrea er især opmærksom på inflammatoriske reaktioner i forbindelse med vaccinationer: Patienter reagerer forskelligt på de stoffer, vi tilfører deres organismer. Vi ved aktuelt ikke nok om vaccinerne, der er i anvendelse. Først til april vil vi få et indtryk af, hvor effektive vaccinerne er.


I Italien er der 12.000 nye smittetilfælde pr dag. På grund af manglende hospitalspladser anviser myndighederne mere og mere isolation i eget hjem.


Irina Bjørnø, der er tidligere lektor på DTU, gav et grundigt rids af situationen i Danmark.

Darija Puskova fra Rusland mener, 60 til 70% af Jordens befolkning skal vaccineres, før vi har situationen under nogenlunde kontrol.


Flere russere mener, det kan være en god, bæredygtig og nødvendig løsning at oprette en global vaccinebank, der kan sikre distribution fra alle godkendte udbydere til hele menneskefamilien - og ikke kun til dem, der kan betale.


Ingen er vaccineret, før alle er vaccineret.

76 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page