top of page
Medier_Realitet.jpg
Fjendebilleder.jpg
Propaganda_Blitz.jpg
Noam_Chomsky_Medienmanipulation.jpg
Presse_Information_Kognition.jpg

Det var russerne, der gjorde det!

Second Opinion

Med den ”frie presse” til fest i Russofobiens journalistiske lysthus


Gennem den smalle nyhedskorridor kommer vi ind i et frastødende redaktionslokale. I svagt lys, der lige nøjagtigt er stærkt nok til at kaste små skygger, udvælges dagens kildeløse undtagelser.


Kilder uden begivenhed, begivenhed uden kilder – hjemløse kilder – kilder, der er faret vild i ”Den fjerde Volds” koldkrigsjungle af våde drømme, forvekslinger, planer, hensigter, ønsker, bedrag, forvirring og underestimeret realitetstestning.


”Den fjerde Vold” er altid leveringsdygtig i saftige historier, der ikke kan spores. Historier, der går som varmt brød, målrettet en omfattende og voksende gruppe af nyhedshungrende, underholdnings-narkomaner, der bare ikke kan få nok.

 

Mange er blevet afhængige af fake news. De streamer uafladeligt den tillokkende, farverige sendeflade. De kan ganske enkelt ikke leve uden den frie presses forfriskende trylledrik. De abonnerer på årstidens hjerteløse notationer en masse.


Produktionen af fake news er omfattende og materien er tilsyneladende lige så uudtømmelig som den er udokumenteret:


Russiske, statsstyrede hackerangreb på forsvarsløse firmaer og lande. Nye planlagte mord på kritikere af Putin. Navalny fyldt med gift, der kunne slå en hel hær ihjel. Sakharov støves af, pudses op og fremstilles en gang til. Russerne vil indlemme hele Afrika i Rusland.


Bag hver en ulykke i Westen står en russer.


Når løgnen bliver gentaget ofte nok – skifter den ham og bliver til sandhed. Mainstreampressen kan tilsyneladende kun køre i en rille, når det drejer sig om russere og Rusland.


Enigheden om, at Putin er et monster, der skal tilintetgøres, holder gemytter sammen på tværs af politiske skel. Russofobien stortrives. Rusland er alt for stort og uhåndterligt for folk med provinsielle grundholdninger. Rusland skal splittes op i overskuelige dele, der passer ind i et mere eventyragtig, ruralt verdensbillede med prinser og prinsesser.


Den frie Presse glemmer at fortælle at USA's militærbudget er på 740 milliarder Dollars. Det russiske er 8 gange mindre.

 

Artikler om Afrika/Sudan skal skræmme os og ligger lige i hælene på den mainstreamopfatelse, at Rusland er imperialistisk. NATO og Mainstream fortæller ikke, hvorfor russerne er i Sudan. Kineserne er der for at udvikle landet. De westlige magter har aldrig andet end udnyttet Afrika – i mere end 400 år.

 

Artikler om Navalny fortæller ikke, hvem Navalny er, og hvad han står for / Ruslands svar på Rasmus Paludan? Artikler vil gerne fremstille Westen som whistleblowernes Mekka; men glemmer fuldstændigt at tale om Snowden og Assagne.

 

Hr. Pompeo, der overvåger alle verdens borgere 24-7, taler nu helt udokumenteret om mavefornemmelser, han har, der siger ham, at russerne hacker alt og alle morgen, middag og aften.


Den frie Presse, ”den fjerde vold”, hænger uhjælpeligt fast i dyndet fra Den kolde Krig. Vi stopfodres dagligt med underafkølet, hadefuldt koldkrigsnonsens.


Der er mere end nogensinde brug for en tidssvarende og gennemgribende fornyelse af Mainstreampressens syn på Rusland og russere.


Tiden er moden til en second opinion!

bottom of page